Om hårborttagning

Hos oss på erbjuds flera olika behandlingar för hårborttagning, vi använder väl beprövade metoder som inte medför några risker. Olika metoder passar olika bra för olika personer och när du kommer till oss för konsultation eller behandling så utgår vi alltid från dig, dina önskemål och dina förutsättningar.

Hirsutism

Det finns flera olika tillstånd där kvinnor plötsligt börjar få hårväxt på typsikt manliga ställen, som i ansiktet, på bröstet, magen och ryggslutet. Detta är för de allra flesta besvärande - i olika grad men oftast rejält. Det finns ingen anledning att "bita ihop", eller "gilla läget" när det som idag finns så effektiva metoder för såväl tillfällig som permanent - och skonsam! - hårborttagning.

Lider du av hirsutism (besvärande hårväxt på ställen där kvinnor i regel inte har grov hårväxt, ofta orsakad av PCO - polycystiskt ovarialsyndrom, eller något annat hormonpåverkat tillstånd) som påverkar ditt liv eller ditt sinnestillstånd på ett negativt sätt så finns det effektiv hjälp att få.

Diatermi

Hårborttagning med diatermi går ut på att man med en tunn nål som är kopplad till en diatermiapparat skadar hårsäcken med värme. Hårsäcken kan därefter inte längre få hår att växa ut. Detta är en mycket effektiv, om än lite tidskrävande behandling, och används därför ofta på områden med få oönskade hår.

IPL

IPL är en akronym för intensivt pulserande ljus. Denna metod kräver nyrakad hud insmord med skyddande gel som förbehandling. Vid IPL förstörs hårsäcken återigen med hjälp av värme. Ljuset från IPL-apparaten absorberas av pigmentet i hårstrået som ligger precis under huden och förs ner i hårsäcken varpå en upphettning till cirka 70 grader sker. Detta dödar hårsäcken.

Eftersom hårstrån växer i olika faser, och IPL endast fungerar på hår i tillväxtfas så behöver man i regel upprepa en IPL-behandling några gånger innan allt hår är permanent borttaget.

Vaxning

Vi erbjuder givetvis också vaxning för att ta bort oönskat hår. Detta är en enkel metod där man rycker ut hårstråna med roten. Hårsäcken påverkas inte och efter några veckor växer håret ut på nytt.